Fasha Tak Sendat Lagi

Photo & Video Sharing by SmugMug Gambar ini gua ambil di Sure Jom Heboh di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu itu hari. Bukanlah gua nak sangat pergi, tapi stadium tempat Sure Jom Heboh ni sebelah hospital tempat gua kerja. Singgah lah sekejap, sambil-sambil tengok, betul ke tidak orang kata Fasha Sanda datang Kelantan pakai tudung. heh!

Suka entri ini? Kliklah mana-mana butang di bawah untuk kongsi dengan rakan yang lain pula.heh!

Pan Asian

Suatu hari sedang gua berjalan dengan bini, gua ditegur seorang lelaki berwajah pan asia yang kacaklah juga, bak jejaka-jejaka komik The Oriental Heroes, dalam bahasa yang gua tidak fahami.

Gua meluaskan mata, membuat mimik muka terpinga-pinga.

"Chinese?",tanyanya lagi.

"No, no.", balas gua seraya memandang bini gua.

"Chinese..", gua ulang sambil membuat muka bangga. Buah hati gua itu mencebik, dan kami tergelak bersama-sama.heh!

Suka entri ini? Kliklah mana-mana butang di bawah untuk kongsi dengan rakan yang lain pula.heh!

Lari Ke Tasik, Ketika Masih Berdua

Photo & Video Sharing by SmugMug

Agak susah untuk kami rancang cuti bersama, walau apapun yang orang cerita, atau apa sistem pun yang pak menteri cipta. Nak dijadikan cerita kami dapat cuti sehari dua, sebelum melangkah ke department yang lain pula . Nak jadikan cerita juga, cuti kali ini kami ke Tasik Kenyir, Terengganu. Cuti rehatkan minda, getaway kata orang putih,heh!

Tasik Kenyir yang terletak di hulu Sungai Kenyir ini merupakan tasik buatan manusia yang terbesar di Asia Tenggara. Luasnya dikatakan setara Singapura. Di sini terdapat pulau-pulau yang dulunya merupakan puncak-puncak bukit dan gunung. Kau boleh sewa bot untuk ke destinasi-destinasi tertentu di pulau-pulau ini.

Kosnya bolehlah tahan, kalau kau pergi ramai-ramai. Kalau pergi berdua agak sengkeklah juga. Satu bot sekitar RM60-RM1500, bergantung kepada aktiviti dan lokasi. Di sini kau boleh mandi-manda di beraneka air terjun, memancing, lawat taman herba, bermain-main dengan ikan kelah, berkhemah dan sebagainya. Yang RM1500 tu kau boleh sewa rumah bot yang boleh muat 18 orang, pergi kemana saja kau suka di situ, selama 2 hari 1 malam. Aku berangan-rangan untuk sewa bot ni, suatu hari nanti

Di bawah ini ada beberapa gambar panorama yang sempat aku ambil, kalau kau nak hayati. Klik "Read more" di bawah jika kau di laman utama.

Oh ya, perut buah hati aku sebegitu kerana berisi sesuatu.heh!